vakantie voornemens
Ik denk dat we het allemaal wel kennen: je bent op vakantie en ziet in dat er iets in je leven moet veranderen. Zelf heb ik daar heel duidelijk mee te maken. De verandering doorvoeren is echter best een uitdaging.

Door even uit je eigen omgeving te zijn, uit de dagelijkse sleur, heb je meer vrijheid. Vrijheid om van een afstand je eigen leven te bekijken en dichter bij jezelf te komen. De beste idee"en komen thuis namelijk ook wanneer je onder de douche staat, of in bed. Maar hoe maak je vakantie voornemens waar?

Positieve voornemens?

Het is heel belangrijk de voornemens iets te veranderen uit een positief oogpunt te benaderen. Als je jezelf straft omdat iets je niet lukt, zal je ook niet het gewenste resultaat behalen. Bekijk wat voor een positieve invloed het op je zal hebben en maak vanuit dat opzicht je voornemens concreet.

Daarnaast is het wel belangrijk om gelijk bij thuiskomst te beginnen. Als je ‘eerst nog even…’, is de stap moeilijker om te maken. Het is meer een excuus dan een echte reden om niet direct aan te passen. Vraag jezelf dan af of je de verandering wel echt wilt.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Hoe formuleer je zo’n voornemen?

Ik moet” is een strenge en negatieve manier om je voornemens te omschrijven. Je mag best wat liever voor jezelf zijn door met “ik wil” te beginnen. We blijven namelijk heel makkelijk hangen in negatieve gedachten.

Vraag je af waarom je bepaald gedrag vertoont. Daardoor vind je de onderliggende oorzaak, waar je aan kunt werken. Op die manier zal je voornemen sneller slagen. Een stukje zelfreflectie dus.

Maak het concreet

Wanneer je dan zo’n voornemen hebt bedacht is het belangrijk deze concreet te maken. Maak een to-do lijst met behapbare stappen. Daarbij kan het helpen ook op te schrijven wat je motivatie voor het voornemen is.

Is het mogelijk om met iemand aan dit voornemen te werken? Dat helpt alleen maar motiverend. Een soort stok achter de deur. Je kan ook vragen of iemand alleen al checkt hoe het ervoor staat.

Spreek je voornemens af naar de buitenwereld. Dat levert soms hulp uit onverwachte hoek op.

Visualiseren

Visualiseer je doel! Hoe ziet je leven eruit als je doorgaat op deze manier en hoe ziet het eruit als je je voornemens doorvoert? Als je dat gevoel vast kan houden, wat je dan krijgt, weet je waarvoor je het doet. Houd het wel realistisch en passend bij jouw leven. Een mood board maken kan ook helpen.

Krijg jij ook altijd goede idee"en op vakantie?
Pas jij deze ook altijd toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.